Новини

Подсилване на ИМУНИТЕТА - Факти и Заблуди

Идеята, че можете да засилите имунната си система звучи доста примамливо. Ако потърсите уебсайтове за здраве или се разходете до които и да е  магазин за здравословни храни, ще намерите изобилие на хранителни добавки, лекарства и обогатени храни, които обещават да „засилят“ имунната ви система, като по този начин да ви предпазят от настинка или грип. Но представата за имунната система като някакво вътрешно силово поле, което може да бъде засилено, е доста грешна.

прочети още
10 доказани ползи за здравето от куркума

Куркумата и особено нейното най-активно съединение куркумин имат много научно доказани ползи за здравето, като потенциал за предотвратяване на сърдечни заболявания, Алцхаймер и рак. Това е мощен противовъзпалителен и антиоксидант и може също да помогне за подобряване на симптомите на депресия и артрит.

прочети още
8 Предимства при употребата на Риган

Риганът е сравнително евтин и лесно достъпен под формата на течност или под формата на капсули. Той съдържа повече антиоксиданти от повечето плодове и зеленчуци и е пълен с мощни съединения, наречени феноли. Риганът може да бъде ефективно срещу бактериални и гъбични инфекции, възпаления и болка, наред с други състояния. Като цяло изглежда, че има няколко ползи за здравето и може да бъде полезен като естествено лечение за някои често срещани здравословни оплаквания.

прочети още
Спирулина - 9 ПОЛЗИ за ЗДРАВЕТО!

Спирулина е сред най-популярните добавки в света. Заредена е с различни хранителни вещества и антиоксиданти, които могат да бъдат от полза за вашето тяло и мозък. Ето 9 основани на доказателства ползи за здравето от спирулина.

прочети още
Тази ароматна подправка ще ви помогне за отслабване с до 15 кг за 3 месеца

Koгaтo cтe peшили дa oтcлaбвaтe, знaйтe чe глaдyвaнeтo мoжe пoвeчe дa Bи нaвpeди, oтĸoлĸoтo дa cвъpши пoлeзнa paбoтa c ĸилoгpaмитe Bи. Cлeдoвaтeлнo, cпиpaнeтo изцялo нa xpaнaтa e нaй-бeзпoлeзнaтa диeтa. Oт дpyгa cтpaнa, cъчeтaвaтe ли xpaни и пpaвилнитe пoдпpaвĸи, нe caмo щe cтимyлиpaтe мeтaбoлизмa зa пo-бъpзи и тpaйни peзyлтaти, нo и щe „вĸлючитe“ opгaнизмa cи в peжим нa изгapянe нa мaзнини.

прочети още
Терапевтични свойства на Млечният трън (Silybum marianum)?

Изследванията показват, че 420 до 600 mg силимарин на ден могат да осигурят благоприятни ефекти при пациенти, засегнати от чернодробно заболяване или нарушена чернодробна функция. Пациентите с някои видове хронични чернодробни заболявания също изпитват подобрение след продължителна употреба на силимарин. Правени са различни клинични проучвания, които подчертават ползите от млечния трън за различни здравословни състояния.

прочети още
Куркума - Натуралният отговор на възпалителните процеси!

„Нашето проучване предполага, че куркумата лекува възпалителни заболявания, като тендонит и артрит ... Освен това, ние вярваме, че те могат да предложат на учените нов важен път в лечението на болезнени състояния, чрез хранене “. Списание за биологична химия: „Куркуминът модулира ядрен фактор kB (NF-kB) - медиирано възпаление в човешки теноцити in vitro“

прочети още
КАК ЦЕЙЛОНСКАТА КАНЕЛА ПРОТИВОДЕЙСТВА НА ДИАБЕТА?

Канелата може да помогне за понижаване на кръвната захар и борба с диабета, като имитира ефектите на инсулина и увеличава транспорта на глюкоза в клетките. ЦЕЙЛОНСКАТА КАНЕЛА може също да помогне за понижаване на кръвната захар чрез повишаване на чувствителността към инсулин, което прави инсулина по-ефективен при преместване на глюкоза в клетки. Понижава кръвната захар на гладно и може да понижи хемоглобина A1c. Няколко контролирани проучвания показват, че канелата е отлична за намаляване на кръвната захар на гладно.

прочети още
Пчелният прашец - перфектно пълноценна храна!

Важно е, че от 80-те години на миналия век насам се наблюдава значително увеличение на търсенето от натурални храни, които осигуряват по-добро качество на живот. Това нараства интерес предизвика нови изследвания, насочени към биоактивни съединения, които присъстват в натуралните храни. Пчелните продукти, включително цветен прашец, отдавна се използват като храна с висока стойност и пряко свързана с диетите, и следователно, с терапията. Използва се от векове за защита на тялото от болести и по-точно за намаляване на процеса на стареене. По популярната медицина прашецът се използва за облекчаване или излекуване на настинки, грип, язви, анемия, алергични реакции, ентерит и др.

прочети още
Ново начало , Натуралика.

От днес достъпа до онлайн магазин " Naturalika " ще става на следният адрес : www.naturalika.bg

прочети още
КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ НАСТИНКИТЕ?

Есента може да е много красив сезон, но захлаждането на времето крие и своите рискове. Често по това време идват есенните настинки и гриповете. Едва ли за някой е приятно по цял ден да киха и да подсмърча.

прочети още
БЯЛ ТРЪН: полезни свойства, дози и нежелани реакции

БЯЛ ТРЪН: полезни свойства, дози и нежелани реакции

прочети още
8 ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КОРИАНДЪР

Кориандърът е растение чийто семена хората използват за лечение на различни заболявания. Много хора са объркани от разликата между Кориандър ( Coriander ) и Цилантро ( Cilantro) . Това вероятно се дължи на факта, че и двете произхождат от едно и също растение. Разликата е че Кориандърът са семената на растението а Цилантро са листата на растението.

прочети още
Лечебните свойства на джинджифила

Коренът от джинджифил подобрява храносмилането, лекува чернодробните заболявания, астма, увеличава потентността ... Редовната употреба на джинджифил в храни в малки количества увеличава вътрешната топлина, събужда апетита и стимулира храносмилането, затопля стомаха и кръвта.

прочети още
Зеолит

Родопското чудо зеолит (клиноптилолит) - едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

прочети още
Ефекти на Цейлонската Канела

Канелата е популярна подправка по целия свят. Тя проявява множество биологични ефекти върху организма.

прочети още
7-те Принципа на здравословното хранене

7-те Принципа на здравословното хранене

прочети още
Хранителни добавки за начинаещи

Макар храненето и тренировките да са основата, върху която се гради пътят към постигането на различни цели, хранителните добавки също може да имат своя принос за това. Ако си начинаещ в тази сфера, нека започнем от самото начало.

прочети още
10 съвета за по-здравословен живот

10 съвета за по-здравословен живот

прочети още